Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Θες να πας στη Σέριφο; Κάτσε να στα πω, γιατί ξέρω πολλά! Αφιέρωμα στη Σέριφο!

Έχεις πολλούς λόγους να πας στη Σέριφο.. Μπορεί να τους ξέρεις, μπορεί και όχι! Μπορεί να έχεις πάει, μπορεί και όχι.. Είμαι εδώ για να σου θυμίσω γιατί αξίζει να ξαναπάς ή γιατί αξίζει να την επισκεφτείς για πρώτη φορά!


Λόγος 1: Είναι σχετικά κοντά από την Αθήνα


Πιάνεις Πειραιά και σε 4 ωρίτσες είσαι σε αυτό το υπέροχο κυκλαδονήσι!


Λόγος 2: Έχει πολλές και πανέμορφες παραλίες 


Καλό αμπέλι: Η αγαπημένη μου παραλία στο νησί.. Χρυσαφένια λεπτή άμμος, κρυστάλλινα νερά, υπέροχοι διάσπαρτοι βράχοι, ιδανικοί για βουτιές, αμμώδης βυθός, όμορφα κολπάκια για μπάνιο και αναζήτηση.. Τι άλλο να σου πω για να σε πείσω;

Λάβε υπόψιν σου ότι διασχίζεις ένα μονοπάτι 20 λεπτών και θα χρειαστεί να κατέβεις εξοπλισμένος με νερά, τρόφιμα και ομπρέλα μιας και δεν υπάρχει πουθενά σκιά!












Άγιος Σώστης: Μπορείς εύκολα να μαντέψεις από που παίρνει το όνομά της η παραλία.. Από το ομώνυμο ξωκλήσι που στέκει περήφανο στα βράχια του κάβου.. Εδώ μην ξεχάσεις να πάρεις μηχανή μιας και ο τόπος προσφέρεται για φωτογράφιση. Η θέα από ψηλά είναι πολύ εντυπωσιακή. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς το εκκλησάκι αλλά και την πίσω πλευρά που είναι και αυτή πανέμορφη!

Πρακτικά είναι δύο παραλίες, χωρισμένες με λίγη ξέρα ανάμεσα.. Την μία πλευρά την τρώνε τα κύματα, στην άλλη θα κολυμπήσεις.. Γενικά αν έχει αέρα, απόφυγέ την μιας και θα φας ξύλο!

θα χρειαστεί πάλι να εφοδιαστείς με νερά και τρόφιμα. Σκιά είναι πολύ πιθανό να βρεις και στα αρμυρίκια (αν προλάβεις).























Γάνεμα:  Από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού και αυτή που θα καταλήξεις όταν το νησί ανεμοδέρνεται! Αυτή η παραλία έχει δυο πρόσωπα. Από τη πλευρά έχει χρυσή αμμουδιά και από την άλλη βοτσαλάκι.. Ε΄δω θα βρεις αρμυρίκια για σκιά και υπάρχει και τίμιο ταβερνάκι για προμήθειες και φαγητό.








Ψιλή άμμος: Ώρα για κουίζ.. Από που παίρνει το όνομά της αυτή η παραλία;; Όπως καταλαβαίνεις γιατί είσαι και γάτα, αυτή η παραλία έχει την πιο ψιλή άμμο στο νησί! Έχει απίστευτή χρυσή αμμουδιά, ρηχά νερά που λατρεύουν τα παιδιά και άπλα για τους λάτρες της ρακέτας. Ω ναι, εδώ θα βρείς οικογένειες και δεινούς ρακετίστες!! Αξίζει να την επισκεφτείς όταν δεν έχει πολύ αέρα.
Τιπ: έχει 2 ταβερνάκια!





























Βαγιά: Πολύ όμορφος κολπίσκος με χοντρή άμμο, υπέροχο βυθό και ιδανική για ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.. Δεν έχει καθόλου σκιά, εφοδιάσου αναλόγως!!




Λόγος 3: Έχει πανέμορφη χώρα! 


Η χώρα της Σερίφου είναι βουνίσια που λέμε.. Είναι πολύ όμορφη και γραφική. Παραδοσιακά κυκλαδίτικη. Εδώ θα βρεις το άσπρο μπλε που αγαπάς στις Κυκλάδες και τα γραφικά σοκάκια στα οποία θα ξεχυθείς.. Η κεντρική πλατεία έχει υπέροχα παραδοσιακά καφενεδάκια στα οποία θα απολαύσεις γλυκά, ρακόμελα, μεζέδες και κοκτεϊλάρες. Μην παραλείψεις να ανέβεις μια βόλτα στο Κάστρο για πανοραμική θέα!

Και αν θες να παντρευτείς με πολιτικό, εδώ θα βρεις ένα από τα ομορφότερα δημαρχεία που υπάρχουν!!



























Λόγος 4: Θα φας πολύ ωραία, νόστιμα, οικονομικά, τίμια! 


Σου προτείνω εκεί που έφαγα και εγώ, και να ξέρεις είμαι μερακλού στο φαΐ!

Ταβέρνα τα Καμπιά: Οικογενειακή ταβέρνα με πολύ καλό κρέας. Στα τοπ που δεν πρέπει να χάσεις και στο κερνάνε με το καλησπέρα σας είναι το τοπικό αλλαντικό λούτζα! Είναι ένα εξαιρετικό χειροποίητο αλλαντικό που το βρίσκεις μόνο σε ταβέρνες. Θυμίζει προσούτο αλλά στην πικάντικη βερσιόν. Κερνάνε και τέλειο μωσαϊκό.. σαν της γιαγιάς! <3
Α, και πολύ καλές τιμές!








Πλάκες στη χώρα: Ωραίο μαγαζάκι με θέα και ωραίους μεζέδες! Στα τοπ είναι τα κολοκυθάκια με αυγό αλλά και το αρνάκι το κοκκινιστό, γιάμι!!










Πρωινό στο Μπαρμπαρόσα στη χώρα: Στην υπέροχη πλατεία της χώρας, αξίζει να φας ένα τέλειο πρωινό, ή όπως λέμε λαϊκά brunch. Σου προτείνω ομελέτα με ντόπια αλλαντικά και εννοείται pancakes!!



 Και κάποια ακόμα:

Λιμάνι:  Προτίμησε το"Θαλάμι" και το "Μπακακάκι". Γενικά στο λιμάνι τα μαγαζιά ειδικά οι ταβέρνες με τα θαλασσινά ειναι πολύ ακριβές, αδικαιολόγητα για μένα.. Να λέμε και την αλήθεια!

Το "Αλώνι" στον δρόμο προς τη χώρα. Είναι το highlight του νησιού! Δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάω, αλλά εχω ακούσει τα καλύτερα για αυτό το μαγαζί.. Α δεν πρέπει να μου μένουν απωθημένα.. Έχω μια καλή αφορμή να ξαναπάω Σέριφο για αυτό το μαγαζί..


Λόγος 5: Σε αυτό νησί μπορείς να βγεις και να παρτάρεις μέχρι το πρωί.. Και στο λέω εγώ που το θέλω το πάρτυ μου!!

 Άκου πως έχει το πρόγραμμα.. Πας στη χώρα.. Ξεκινάς με ένα ρακόμελο στην πλατεία. Συνεχίζεις με κοκτέιλ στον Γάιδαρο και στον Βάτραχο και καταλήγεις στο περίφημο Yacht στο λιμάνι που τραβάει μέχρι το πρωί!! 

Σημείωση: Το Yacht είναι μαγαζί για όλες τις ώρες μιας και έχει τέλεια πρωινά αλλά και κοκτέιλς!








Ολοκληρώνοντας, σου προτείνω και που να μείνεις.. Απλά ενοικιαζόμενα δωματιάκια, τίμια και όμορφα δίπλα στο λιμάνι:



Όπως θα κατάλαβες, μου άρεσε πολύ το νησί! Το θεωρώ πολύ αξιόλογο, φινετσάτο, πολύπλευρο!

Αν πας, ποτέ, εύχομαι να με θυμηθείς και να σε βοήθησα στην περιήγησή σου εκεί..

Σε φιλώ γλυκά,
Πανωραία

ΥΓ: Όλα καλά βρε παιδιά, αλλά όταν έχεις και αυτήν την παρεάρα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο όμορφα!! Αφιερωμένο αυτό το άρθρο στους φίλους μου με λατρεία, αγάπη και αφοσίωση που λιγοστεύει στις μέρες μας!!


1 σχόλιο:

  1. Τι ωραίες φωτό ρε συυυυυ! Μπράβο! και γενικά ότι λες για τη Σέριφο είναι μεγάλη αλήθεια. Εμένα είναι απο τα πιο αγαπημένα μου νησιά από λίγο μεγαλύτερη από έφηβη μέχρι και σήμερα και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό! Το μόνο που θα συμπλήρωνα σαν τιπ είναι τα ισιτήρια. Είναι πολύ εύκολο αν το κάνεις από δω https://www.zaplous.gr/GR/services/destinations/destination-display/serifos .. και γενικά διαλέγεις από κει που λέει προορισμόι που θες να πας και αφου διαβάσεις και μρικες πληροφορίες ... πας πάνω - πάνω στο Βρείτε Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια και κατευθείαν σου βγάζει όλες τις επιλογές. Ευκαρία για ταξιδάκι!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή