Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Τέλειο κέικ καρότου νόστιμο και αρωματικό με υπέροχο frosting από τυρί κρέμα και ξύσμα πορτοκάλι!


Πριν πολλά χρόνια είχαμε φιλοξενήσει στην οικογένειά μου τους συγγενείς μας από το Cape Town..

Η ξάδερφή μου και η θεία μου δεν μιλούσαν καθόλου ελληνικά οπότε αν και μικρή και με χαμηλό επίπεδο αγγλικών, καλέστηκα να κάνω την μεταφράστρια σε όλο το σόι! Καταπληκτικές μέρες..

Τώρα γιατί σας τα λέω όλα αυτά θα μου πείτε.. Θα καταλάβετε άμεσα την συσχέτιση αυτής της ιστορίας με το σημερινό άρθρο!

Εκείνες τις μέρες που τις φιλοξενούσαμε λοιπόν, η μητέρα της ξαδέρφης μου είχε γενέθλια. Έτσι μας ζήτησε να της κάνουμε έκπληξη μια τούρτα γενεθλίων και συγκεκριμένα μαντέψτε.. carrot cake!!

Πρώτη φορά στη ζωή μου άκουσα πως υπάρχει κέικ με καρότο.. Κέικ με καρότο.. Δηλαδή όντως υπάρχει συνταγή για κέικ που βάζεις καρότο???

Θυμάμαι ότι μου είχε φανεί αστείο και συνάμα περίεργο! Ένιωσα σαν μικρό άβγαλτο παιδί στον κόσμο των γεύσεων μιας και δεν είχα ξανακούσει ούτε και δοκιμάσει τέτοιο κέικ.. Και απ' ότι φαίνεται ούτε τα ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς μιας και πουθενά δεν βρήκαμε τέτοιο πράγμα!

Πλέον όλες αυτές οι υπέροχες αμερικανιές έχουν γίνει γνωστές και μεγάλη τάση.. Ήρθε λοιπόν ο καιρός που έφτιαξα και γω το δικό μου carrot cake και σας έχω ΥΠΕΡΟΧΗ συνταγή!



Είχε μεγάλη επιτυχία.. Το κέικ αυτό είναι απίστευτα αρωματικό, γευστικό και διατηρεί μια υπέροχη υγρασία που του πάει γάντι, πράγμα που οφείλεται στα καρότα!

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το σούπερ γευστικό αλλά παχυντικό frosting που απογειώνει τη γεύση. Εάν θέλετε λάιτ εκδοχή του κέικ, μπορείτε να το παραλείψετε!

Ακολούθησα μια συνταγή του Άκη, αλλά έχω προσθέσει και κανα 2 τσαχπινιές!

Υλικά για το κέικ:

250 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
250 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. σπορέλαιο
3 μεγάλα αυγά
4 βανίλιες
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
400 γρ. τριμμένο καρότο στο χοντρό τρίφτη τυριού
λίγο αλάτι

Υλικά για το frosting:

80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. τυρί κρέμα
ξύσμα και 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
λίγη essence βανίλιας (υγρή) ή 1 βανίλια

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά εκτός από τα καρότα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα καρότα και ανακατεύουμε καλά.
Με μια κουτάλα ή σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα του αλευριού με το μείγμα των αυγών ίσα-ίσα για να ενωθούν τα 2 μείγματα. Προσοχή μην το παρανακατέψουμε γιατί θα σφίξει.
Στρώνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων με αντικολλητική λαδόκολλα και απλώνουμε λίγο λάδι για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κολλήσει το παντεσπάνι. Πάνω στην λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα για να πάει παντού και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά αναλόγως τον φούρνο και το ταψάκι, μέχρι να σφίξει το κέικ αλλά να μη παραψηθεί.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε σχάρα.

Για την επικάλυψη

Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα στο μίξερ.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα, τον χυμό και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει πολύ το μείγμα, περίπου 2-3 λεπτά.
Βάζουμε την γέμιση στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σφίξει.

Εφόσον έχει κρυώσει καλά το κέικ μας, απλώνουμε ομοιόμορφα το forsting στην επιφάνει του κέικ μας.

Έτοιμο και απλά ΤΕΛΕΙΟ!!

Σας φιλώ,
Πανωραία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου