Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Πεντανόστιμο ινδικό κοτοπουλάκι με γιαούρτι και κάρυ! Και πανεύκολο...

Εεεεεεπ!!

Βρε βρε ποια εμφανίστηκε!! Ω ναι, είπα να εμφανιστώ μετά από πολύ καιρό..

Τι μου κάνετε; Πως τα περάσατε το υπέροχο καλοκαίρι; Εύχομαι να τα περάσατε όμορφα, να αλλάξατε παραστάσεις και να γεμίσατε τις μπαταρίες σας..

Σκεφτόμουν με τι αρθράκι να ξεκινήσω την σεζόν.. Μα με τι άλλο θα μπορούσα; Ένα νόστιμο και εύκολο φαγάκι είναι η απάντηση! Το φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής..
Άντε ας μην πω η μεγαλύτερη ;)

Το φαγητό για μένα είναι άρωμα και ταξίδι.. Έτσι σκέφτηκα να "ταξιδεύψουμε" μέχρι την Ινδία και να γευτούμε, τι άλλο; Κάτι με κάρυ!!

Έχω λοιπόν εδώ πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που όσοι αγαπάτε το ινδικό, απλά θα την λατρέψετε!

Υλικά:

2 στηθάκια κοτόπουλο, κομμένο σε φαρδιές λωρίδες
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές γλυκού κάρυ
1/2 κουταλιά γλυκού κύμινο σε σκόνη
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες ή 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο
1 ποτήρι νερό
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
4-5 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα


Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το κύμινο και το κάρυ ώσπου να ροδίσει.


Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.



Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νεράκι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το κοτόπουλο σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσει.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.






Για να σερβίρετε ιδανικά αυτό το γευματάκι, προτιμήστε ρυζάκι μπασμάτι που είναι τόσο αρωματικό και όμορφο σαν λευκό χιονάκι!!

Δοκιμάστε αυτήν την συνταγούλα!

Σας φιλώ γλυκά!
Πανωραία






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου