Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μάσκα κατά της ακμής με μαγιά μπύρας και άργιλο!

Τα σπυράκια είναι ένας μεγάλος εχθρός της επιδερμίδας. Οι περισσότεροι έχουμε ταλαιπωρηθεί από την ακμή στην εφηβική ηλικία αλλά και σε μεγαλύτερη μιας και η ακμή δεν σχετίζεται πάντα μόνο με την εφηβεία. Το ιδανικό είναι σε περίπτωση χρόνιου προβλήματος να επισκεπτόμαστε ειδικό δερματολόγο ο οποίος θα μας καθοδηγήσει και στην σωστή ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματος. Ωστόσο δεν είναι απαγορευτικό να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας με φυσικές μάσκες οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά για αυτήν.

Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε με τα χεράκια σας μια εξαιρετική μασκούλα η οποία είναι ιδανική για επιδερμίδες με ακμή και λιπαρότητα. Βασικά της συστατικά είναι η μαγιά μπύρας αλλά και ο άργιλος. Και όταν λέω μαγιά μπύρας, εννοώ μαγιά μπύρας σε μορφή σκόνης. Ίσως δεν την έχετε ακουστά αλλά είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με παραδοσιακή χρήση σαν φυσικό σκεύασμα με μεγάλη διατροφική αξία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε φυσική πηγή των βιταμινών Β, αμινοξέων και μετάλλων.  Όσον αφορά την καλλυντική του χρήση έχει επουλωτικές ιδιότητες, αναζωογονεί την επιδερμίδα, είναι αντιφλεγμονώδες και ιδανικό για ερεθισμένες επιδερμίδες και επιδερμίδες ταλαιπωρημένες από ακμή.






Ο άργιλος είναι γνωστό για τη δράση του σε επιδερμίδες με ακμή μιας και καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζει.










Και τα δύο υλικά μπορείτε να τα βρείτε σε μορφή σκόνης σε φαρμακεία αλλά και σε καταστήματα που σχετίζονται με υγιεινή διατροφή, σε πολύ καλές τιμές αναλόγως την ποσότητα που θα προμηθευτείτε.

Η μασκούλα που συνδυάζει αυτά τα δύο προϊόντα ρυθμίζει την λιπαρότητα της επιδερμίδας και την καταπραΰνει.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κ.γ. μαγιά μπύρας
  • 1 κ.γ. σκόνη αργίλου
  • Λίγο ροδόνερο μέχρι να γίνει μία πηχτή κρεμούλα
Απλώνετε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο, ακόμα και στο λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήνετε για 15 λεπτά να δράσει και ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να την κάνετε δύο φορές τη βδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου