Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ ΜΕ ΑΚΜΗ!





Η ακμή, αν και είναι σύνηθες φαινόμενο στην εφηβική περίοδο, ωστόσο ταλαιπωρεί και πολλές γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και έχει τεράστια και αρνητική επίπτωση στην αυτοπεποίθησή τους, καθώς έχει να κάνει άμεσα με την εξωτερική τους εμφάνιση. 


Το όπλο των γυναικών, λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις, εκτός βέβαια από τις θεραπευτικές 
αγωγές, δεν είναι άλλο από το μακιγιάζ. Χωρίς να αποτελεί το μέσο που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε δια παντός από το πρόβλημα, συμβάλλει σημαντικά ώστε να καλύψετε προσωρινά τις περιοχές ό,που εντοπίζεται η ακμή και να βελτιώσετε την όψη τους. 


Το κονσίλερ, το μέικαπ και η πούδρα είναι απαραίτητα για να καμουφλάρετε τις ατέλειες του προσώπόυ. Βασική προϋπόθεση όμως, πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ, είναι να πλύνετε το πρόσωπό σας πολύ καλά με τα προϊόντα που συνήθως χρησιμοποιείτε και να εφαρμόσετε τη θεραπευτική αγωγή που ακολουθείτε. Αφήστε στη συνέχεια το πρόσωπό σας να στεγνώσει και ξεκινήστε το μακιγιάζ. 


Φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα γνωστών και μεγάλων εταιρειών, καθώς ενδέχεται στην αντίθετη περίπτωση να επιδεινώσετε την κατάσταση της ακμής. Συνετό θα ήταν προτού χρησιμοποιήσετε ένα καινούριο προϊόν να το δοκιμάζετε πρώτα σε μια μικρή περιοχή του προσώπου σας, όπως είναι το πηγούνι, προκειμένου να διαπιστώσετε τη δράση του στο δέρμα σας. Οπωσδήποτε επιλέξτε προϊόντα Οίl free και υποαλλεργικά, που είναι τα καταλληλότερα γι' αυτή την περίπτωση. 



Αρχικά, με ένα σφουγγαράκι απλώστε ελαφρά και με ταμποναριστές κινήσεις το κονσίλερ στις κοκκινίλες ή στα σημάδια, χωρίς να το παρακάνετε στην ποσότητα, επειδή όταν το προϊόν στεγνώσει θα κάνει τα λεγόμενα «σπασίματα», κάτι που φυσικά δεν επιθυμείτε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο απλώνετε και το mαke up, ομοιόμορφα και με φειδώ. 



Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πινέλο για την πούδρα, η οποία συμβάλλει στο να εξαλειφθεί η 
γυαλάδα που προκαλεί η ακμή. Μην παραλείψετε να σκουπίσετε με το πινέλο την περίσσια 
ποσότητα του προϊόντος. 


Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ το ντεμακιγιάζ όταν επιστρέφετε στο σπίτι. Είναι απαραίτητο για την υγιεινή του προσώπου σας, καθώς η επιδερμίδα που ταλαιπωρείται από την ακμή πρέπει πάντοτε να είναι καθαρή και να «αναπνέει». 



Μετά το μακιγιάζ πλύνετε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιήσατε με ένα καλό αντισηπτικό σαπούνι. 


Από την beauty editor Βάσω Σωτηρίου, Chao


Διαβάστε επίσης:

TO BRONZE MAKE UP ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!









2 σχόλια:

  1. γεια σασ και συνχαριτηρια για την υπεροχη σελιδα σας! εχω ενα χρονιο προβλημα με την ακμη! ακολουθω ιατρικες συμβουλες αλλα τιποτα... εχω ακουσει οτι ολα τα προιοντα οπως πουδρα κονσιλερ δεν πρεπει να τα χρησιποποιει καποιος οταν εχει ακμη γτ ερεθιζει το δερμα ισχυει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σε ευχαριστώ θερμά για το όμορφο σχόλιο!! Μπορεί να έχεις πολλά χρόνια ακμής και λόγω ηλικίας. Μήπως είσαι ακόμα στην εφηβεία; Η αλήθεια είναι πως ειδικά όταν κάνεις θεραπεία πρέπει να αποφεύγεις εντελώς όλα αυτά τα προϊόντα. Αν δεν νιώθεις άνετα και θες που και που να καλύπτεις τα σπυράκια, το ιδανικό είναι να αγοράσεις από το φαρμακείο ειδικά τέτοια προϊόντα που είναι για επιδερμίδες με ακμή και όχι αυτά τα συμβατικά που κυκλοφορούν.

      Διαγραφή