Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

SUMMER MAKE UP - ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!


summer make upΌπως η ζέστη δεν αφήνει πε­ριθώρια να εμφανιστείτε overdressed, έτσι και n μαυ­ρισμένη επιδερμίδα δεν χρειάζεται πολύ μεϊκάπ για να αναδειχθεί, ενώ δεν συγχωρεί λάθη στο μακιγιάζ. Ντυθείτε αέρινα, φορέστε το gloss σας μαζί με λίγο bronze blusher και βγείτε για την καθιερωμένη ... μπαρό­τσαρκα looking just gorgeous με τις συμβουλές της make υρ artist Μαί­ρης Καραχάλιου. Ο κανόνας είναι ''less is more''!


Λαμπερό πρόσωπο:


Το ελαφρύ ηλιοκαμένο χρώμα που σας έχει δώσει ο ήλιoς ή το αγαπημένο σας self tanning προϊόν είναι ό,τι χρειάζεστε για να καμουφλόάρετε τις όποιες ατέλειες. Ξεχάστε τα φον ντε τεν και τις πούδρες και απλώστε στο πρόσωπό σας μια ΒΒ cream με χρώμα για να αποκτήσε­τε λαμπερή επιδερμίδα με ματ όψη στη στιγμή. Αρκεί ελάχιστη ποσότ­ητα, ενώ, αν θέλετε να φωτίσετε πε­ρισσότερο τα χαρακτηριστικά σας, διαλέξτε ένα blusher σε χρώμα μπρονζέ και με ένα μεγάλο πινέλο με στρογγυλεμένη άκρη τονίστε τα «μήλα» του προσώπου, τη γραμμή του πιγουνιού και το στεφάνι των μαλλιών. 


The make υρ artist tip:
 Προσοχή στη διχρωμία ανάμεσα στο πιγούνι και το λαιμό. Αν xρησιμoπoιήσετε ΒΒ cream σε πιο σκούρο τόνο επειδή έχετε μαυρίσει, απλώστε λίγη και στο λαιμό και σβήστε την απαλά προς το ντεκολτέ. 


Summer Make-UpΣαγηνευτικό βλέμμα: 


Το βαρύ μακιγιάζ στα μάτια είναι «out» το καλοκαίρι. Πρoτιμήστε το φωτεινό look που εξασφαλίζει μια τιρκουάζ σκιά, την οποία θα απλώ­σετε με τετραγωνισμένο πινέλο σαν έντονο περίγραμμα στο πάνω ακόμα καλύτερα στο κάτω βλέφαρο. Για πιο sixties εμφάνιση πρoτιμήστε τιρ­κουάζ, λιλά ή πετρόλ eyeliner σε μορφή στιλό και σχεδιάστε το περίγραμ­μα του άνω βλεφάρου τελειώνοντας 
με μια μικρή ανοδικά γραμμή στην εξωτερική γωνία του ματιού. Χτενί­στε τα φρύδια σας με ένα καθαρό βουρτσάκι από παλιά μάσκαρα. Αν είναι πολύ ... μαδημένα, καλύψτε τα κενά με ένα καφέ μολύβι. Πρoσoχή, όχι μαύρο, ακόμα κι αν είστε μελαχρινή, γιατί σκληραίνει το βλέμμα. 


The make υρ artlst tip: 
Μία στρώση μαύρης μάσκαρα και μία πινελιά σατινέ λευκής ή ιβουάρ σκιάς κάτω από το τόξο του φρυδιού δίνει στο βλέμμα περισσότερο βάθος χωρίς να το βαραίνει. Ένα άλλο τρικ για να φωτίσετε το βλέμμα είναι να σχεδιάσετε εσωτερικά με ιβουάρ μαλακό μολύβι το περίγραμμα του κάτω βλεφάρου. 




ΧΕΙΛΗ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ 


«Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο», τραγουδούσε n Αλίκη Βουγιουκλάκη ως «Μου­σίτσα» στπν ομώνυμη ταινία των sixties και οι make υρ artists συστήνουν φέτος το καλοκαίρι 
να υιοθετήσετε το look της, το οποίο παρα­μένει διαχρονικά «in fashion» έκτοτε. Για να έχετε κάθε στιγμή χείλη για φίλημα, απλώ­στε ένα ματ-μπεζ κραγιόν ως βάση και από πάνω περάστε τα με έντονο gloss σε φρου­τένια απόχρωση. Τα πιο περιζήτητα Ιip gloss έχουν λίγο αστερόσκονη στη σύνθεσή τους για να «παιχνιδίζουν» στο φως. 


Τhe make υρ artist tip: 
Για πιο έντονο look, βάψτε τα χείλη σας με κοραλλί ή ροζ κρα­γιόν και περάστε τα από πάνω με διάφανο gloss που τους δίνει υγρή όψη. 




Βελούδινο σώμα με λίγο shimmer:


Τα στράπλες φορέματα και τα αέρι­να τοπ της κολοκαιρινής γκαρντα­ρόμπας σας αφήνoυν ακάλυπτους τους ώμους, την πλάτη και ένα με­γάλο τμήμα από το μπούστο σας. 
Για να χαρίσετε βελούδινο άγγιγμα στην επιδερμίδα σας απλώστε μετά το ντους μια κρέμα σώματος με λίγο shimmer, που είναι πολύ πιο διακρι­τικό από το γκλίτερ και γι' αυτό δημιουργεί πιο chic εφέ. 


The make υρ artist tip: 
Εναλλακτικά, απλώστε στα ακάλυπτα μέρη του σώματος λίγο body powder με bronze shimmer στη σύνθεσή του. Xρησιμoπoιήστε ένα πον πον για να πετύχετε ομοιόμορφο και διακριτικό αποτέλεσμα. 


Πηγή: περιοδικό glam, της Αλεξίας Σβώλου
Πηγή εικόνων: http://pinterest.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου