Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΚΑΡΥΔΙΑ: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΝΑΚ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ!

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε μία πεινούλα και θα θελήσετε να φάτε κάτι, αποφύγετε τις σοκολάτες, τα μπισκότα και τα ανθυγιεινά σνακ και προτιμήστε μία χούφτα καρύδια! Τα καρύδια αποτελούν μία εξαιρετική τροφή, 100% ωφέλιμη και ευεργετική για την υγεία χάρη στις θαυματουργές ιδιότητές τους. Συγκεκριμένα:

  • Αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, περιέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων.
  • Οι πολυφαινόλες των καρυδιών δείχνουν να αναστέλλουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, διαδικασία που αποτελεί πρωταρχικό στάδιο της αθηροσκλήρωσης.
  • Επιπλέον βελτιώνουν τη λειτουργία των ενδοθηλίων των αγγείων. Σχετική μελέτη έδειξε πως μια χούφτα καρύδια ημερησίως, οδηγεί σε σημαντική βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου των αγγείων.
  • Τα καρύδια περιέχουν ενώσεις με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Για το λόγο αυτό, πολλές έρευνες έδειξαν ότι προσφέρουν σημαντικά εναντίον του καρκίνου. Μια χούφτα (30γρ) καθαρισμένα καρύδια δίνουν 185 θερμίδες.
Νομίζω τα επιχείρηματα είναι πολύ ισχυρά και ελπίζω να σας έπεισα! Όμως μην το παρακάνετε! Τα καρύδια είναι μία σούπερ τροφή όμως κάθε χούφτα έχει 185 θερμίδες οπότε δεν πρέπει να ξεπερνάμε τις δύο χούφτες τη μέρα!!


Σας φιλώ,
Πανωραία


Δείτε επίσης:

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου