Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποια αρώματα σας κρατάνε πολύ ενώ κάποια άλλα μετά από μισή ώρα έχουν εξατμιστεί. Επίσης, θα έχετε δει ότι  τα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά από δέρμα σε δέρμα ή κρατάνε περισσότερο η λιγότερο από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με το δέρμα του καθενός, με το τύπο του και την λιπαρότητα. Ωστόσο υπάρχουν κάποια κόλπα που ανεξαρτήτως δέρματος, βοηθούν το άρωμα να κρατάει περισσότερο απ'όσο θα διαρκούσε!
Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:
  • To άρωμα πρέπει να το χρησιμοποιείτε σε ενυδατωμένο και όχι ξερό δέρμα.  Γι αυτό, η καλύτερη ώρα για να βάλετε το άρωμά σου, είναι μόλις βγείτε από το ντους, και αφού έχετε χρησιμοποιήσει μια - κατά προτίμηση χωρίς άρωμα - ενυδατική λοσιόν.
  • Βάλτε λίγη βαζελίνη στα σημεία που φορά την κολόνια. Το άρωμα έτσι θα κρατήσει περισσότερο. Θυμηθείτε, ενυδάτωση!
  • Μην βάζετε το άρωμα σας στα σημεία που έχουν σφυγμό όπως καρπούς, πίσω από τα αυτιά και τα γόνατα. Η αλήθεια είναι πως όλοι αυτό κάνουμε και αυτό νομίζαμε πως είναι το σωστό. Ωστόσο, σε αυτά τα σημεία οι φλέβες είναι κοντά στο δέρμα και τα σημεία είναι θερμότερα. Όλο αυτό βοηθάει στην γρηγορότερη εξάτμιση του αρώματος. Οπότε να προτιμάτε ψυχρά σημεία και αυτά που έχουν περισσότερο λίπος όπως μπράτσα και γοφούς.
  • Μην τρίβετε το άρωμα στην επιδερμίδα σας, γιατί το άρωμα θα “πληγωθεί”. Ψεκάστε το άρωμα στην επιδερμίδα σας και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά, χωρίς να το αγγίξετε.
  • Για ένα αναζωογονητικό, δροσερό άγγιγμα το καλοκαίρι, διατηρήστε το άρωμα στο ψυγείο. Αλλιώς, διατηρείτε πάντα τα αρώματα σε δροσερό, ξηρό μέρος.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας! Είναι σίγουρο ότι ισχύει αυτο με τα σημεία που έχουν σφυγμό; με αυτή την πληροφορία καταρρίπτεται μύθος ετών! εγω βαζω αυτή... και όπως με όλα τα αρώματα έτσι και με αυτό έρχεται κάποια στιγμή που το συνηθίσει η μύτη και δεν μου μυρίζει καθόλου με αποτέλεσμα Πολλές φορές να ανανενώνω χωρίς να χρειάζεται... γι' αυτό τι μπορούμε να κάνουμε; https://www.notos.gr/omorfia/kalludika-epilektikis/aroma/gunaikeio-aroma/eau-de-parfum/balenciaga-paris-edp-ns-50ml-902271400002/

    ΑπάντησηΔιαγραφή