Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΕΠΤΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!


Δεν υπάρχει πιο ευαίσθητη και ρομαντική τροφή από τη σοκολάτα. Μπορεί, όμως, αυτός ο γλυκός πειρασμός να είναι διεγερτικός και αντικαταθλιπτικός ταυτόχρονα; Αν τρώμε σοκολάτα θα μπορέσουμε να ζήσουμε περισσότερο και με λιγότερο άγχος;
Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας (κυρίως η μαύρη), σε λογικές πάντα ποσότητες, μας κάνει να νιώθουμε συναισθηματικά καλύτερα και συμβάλει, επίσης, στην βελτίωση της λειτουργίας των ενδορφινών του σώματός μας.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η σοκολάτα προστατεύει ακόμα και από τις καρδιακές παθήσεις, ενώ η οξείδωση της LDL χοληστερόλης θεωρείται ένας σημαντικός παράγοντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου.

Εμείς, σε αυτό το άρθρο, σας παραθέτουμε 7 λόγους για τους οποίους η σοκολάτα κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό:

1. Καταπολεμά το άγχος

Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει βαλεριανικό οξύ, το οποίο είναι μια μυοχαλαρωτική ουσία και ηρεμιστικό. Επίσης, η ζάχαρη που περιέχει η σοκολάτα μπορεί να μειώσει την πίεση.

2. Μειώνει το αίσθημα της πείνας

Η σοκολάτα περιέχει κανναβινοειδείς ουσίες, οι οποίες είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τον υποθάλαμο, δηλαδή το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την πείνα.
Αυτό φυσικά δεν είναι και ό,τι καλύτερο εάν κάνετε δίαιτα, αλλά, για όσους θέλουν να πάρουν βάρος, η σοκολάτα θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται προκειμένου να βρουν και πάλι τη χαμένη τους όρεξη.

3. Διεγείρει τον οργανισμό

Η σοκολάτα περιέχει, επίσης, το διεγερτικό θεοβρωμίνη, η οποία μας διεγείρει, αλλά δεν μας προσθέτει νευρικότητα, όπως κάνει, για παράδειγμα, η καφεΐνη.

4. Δημιουργεί αίσθημα ευεξίας

Το άρωμα της σοκολάτας επιβραδύνει τα εγκεφαλικά κύματα, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι. Όταν τρώμε σοκολάτα, απελευθερώνονται ενδορφίνες στον εγκέφαλο.

5. Δε δημιουργεί προβλήματα στην εγκυμοσύνη

Η σοκολάτα είναι απολύτως ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί να μην το παρακάνουμε.

6. Αυξάνει τα χρόνια της ζωής μας  

Αυτό αληθεύει, καθώς η σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες και οι οποίες εμποδίζουν την οξείδωση της επιβλαβούς χοληστερόλης. Τα αντιοξειδωτικά είναι, επίσης, γνωστό ότι προστατεύουν από τον καρκίνο.

7. Βοηθά στην χώνεψη του γάλακτος 

Η σοκολάτα μειώνει τη δυσανεξία στη λακτόζη, διεγείροντας τη δραστηριότητα της λακτάσης (ένζυμο) στο έντερο.

Το συμπέρασμα, λοιπόν, στο οποίο καταλήγουμε είναι ότι μια σοκολάτα υγείας την ημέρα (μικρού μεγέθους) μας κάνει σίγουρα καλό και όχι κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου