Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΚΟΛΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν πρόβλημα με τα μαλλιά του καθώς έχουν την τάση να λαδώνουν   γρήγορα και πρέπει μέρα παρά μέρα να λούζονται. Ωστόσο  υπάρχουν τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της λιπαρότητας των μαλλιών.
  1. Επιλέξτε το σωστό σαμπουάν. Προτιμήστε τα πιο ''ξερά'' σαμπουάν και αυτά που είναι για λιπαρά μαλλιά.
  2. Εάν χρησιμοποιείτε μαλακτική μαλλιών, να την βάζετε μόνο στις άκρες. Εννοείται πως πρέπει να ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιείστε τα δάχτυλά σας για να απομακρύνετε τα υπολείμματα της  κρέμας.
  3. Όταν λούζεστε, να περνάτε τα μαλλιά σας 3 χεριά. Το κάνω και εγώ και κρατάνε περισσότερο.
  4. Αποφύγετε να πιάνετε και να μαλλιά σας κοτσίδα και κότσους όπως και να παίζετε μαζί τους.  Από την μία τα μαλλιά δεν ''αερίζονται'' και από την άλλη μεταφέρετε λιπαρότητα και περιττή σκόνη με τα χέρια σας. Έτσι λαδώνουν ακόμα πιο εύκολα.
  5. Αποφύγετε προϊόντα hair styling  όπως τζελ και κερί.
  6. Μην αγχώνεστε! Το άγχος προκαλεί λιπαρότητα και όχι μόνο φυσικά!
  7. Κάντε μάσκες που μειώνουν την λιπαρότητα.
Κόλπο της τελευταίας στιγμής: Όταν δεν έχετε προλάβει να λουστείτε και τα μαλλιά σας έχουν λαδώσει, πάρτε λίγο ταλκ, ρίξτε στα μαλλιά, χτενίστε τα να φύγει η περιττή σκόνη και το ταλκ θα έχει απορροφήσει τη λιπαρότητα. Τα μαλλιά θα φαίνονται φρεσκολουσμένα!


ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑΣ:

Μάσκα με γιαούρτι: Οι ειδικοί προτείνουν την παρακάτω μάσκα για όσους υποφέρουν από υπερβολική λιπαρότητα στα μαλλιά, αλλά υπογραμμίζουν πως απαιτεί τακτική εφαρμογή, μία φορά την εβδομάδα, για φανούν τα αποτελέσματα. Θα χρειαστείτε: Πέντε κουταλιές της σούπας γιαούρτι, μία κουταλιά της σούπας baking soda και άλλη μία φρέσκο χυμό λεμονιού. Αναμειγνύετε τα υλικά και απλώνετε το μείγμα στα μαλλιά, από την ρίζα μέχρι την άκρη, και το αφήνετε για σαράντα λεπτά. Έπειτα ξεπλένετε μόνο με νερό.

Μάσκα με γιαούρτι και λεμόνι: Ότι πρέπει για λιπαρά μαλλιά! Χτυπάτε 5 κ.σ. γιαούρτι και 5 κ.σ. χυμό από λεμόνι. Απλώνετε στα μαλλιά για μισή ώρα και μετά λούζεστε κανονικά.

Φυσική μάσκα  με άργιλο: Θα χρειαστείτε: ένα ασπράδι αυγού, 4 κουταλιές της σούπας χυμό εσπεριδοειδών, 2 κουταλάκια του γλυκού άργιλο σε σκόνη (υπάρχει και στα σούπερ μάρκετ). Απλώνετε στα μαλλιά για μισή ώρα και μετά κάνετε πολύ καλό λούσιμο

Δείτε επίσης:

3 σχόλια:

  1. στην μασκα με το γιαουρτι (η πρωτη μασκα)πρεπει να εχουμε λουστει πρωτα και μετα να κανουμε την μασκα η το αντιστροφο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στην μασκα με το γιαουρτι (η πρωτη μασκα)πρεπει να εχουμε λουστει πρωτα και μετα να κανουμε την μασκα η το αντιστροφο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό με την μάσκα με το γιαουρτι δεν το έχω ξανακούσει. Μπορείτε να μς δώσετε μερικές πληροφορίε ακόμα;
    Τα λιπαρά μαλλιά είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας γυναίκες και άντρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή