Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Φυσικοί τρόποι για λευκά και όμορφα δοντάκια!


Υπάρχει κάτι πιο ομορφο από ένα υπέροχο χαμόγελο; Και όπως υπάρχει.. Το όμορφο χαμόγελο που συνοδεύεται με όμορφα λευκά δοντάκια! Ε μα ή χαμογελάς ή δε χαμογελάς..

:):)

Είναι γεγονός πως με το πέρασμα των χρόνων τα δόντια μας χάνουν την φυσική τους λευκότητα και την υγιή εμφάνιση που κάποτε είχαν. Το κάπνισμα, το αλκοόλ οι διάφορες τροφές έχουν σαν αποτέλεσμα να αφήνουν στα δόντια κίτρινα σημάδια και έντονο αποχρωματισμό κατά τόπους. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να δώσουν στα δόντια μας λάμψη και υγιή εμφάνιση χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούμε σε κάποια επίπονη και ακριβή διαδικασία! Τα μυστικά της φύσης μας δίνουν και εδώ κάποιες  λύσεις! Πάμε να δούμε κάποιες από αυτές λοιπόν:

  •  Κλασσική και παλαιά συνταγή: στύβετε μισό λεμόνι και το ανακατεύετε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προσοχή αν έχετε σκασμένα χείλη, θα τσουξει!). Τρίψτε το μείγμα αυτό πάνω στα δόντια. Στη συνέχεια βουρτσίστε με την οδοντόκρεμά σας. Το λεμόνι θα διώξει το ασβέστιο που έχει καθίσει στην επιφάνεια των δοντιών, η οποία προκαλεί και την κιτρινίλα ενώ το αλάτι θα σφίξει τα ούλα σας. Προσοχή: δεν καταπίνουμε το μείγμα.
  • Ο δυόσμος με τη σειρά του αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Τρίψτε φρέσκα φύλλα δυόσμου στα δόντια σας για λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό βοηθάει και στην δροσερή αναπνοή.
  • Φανταστήκατε ποτέ ότι η φράουλα μπορεί να βοηθήσει στην λεύκανση των δοντιών; Κι όμως..Παίρνετε μία ώριμη φράουλα, την πολτοποιείτε και την ανακατεύετε με μισή κουταλιά μαγειρική σόδα. Απλώνετε το μείγμα κατά μήκος των δοντιών με μία οδοντόβουρτσα. Αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά και μετά ξεπλύνετέ τα πολύ προσεκτικά με οδοντόκρεμα. Μην ξεχνάτε ότι η φράουλα έχει ζαχαρίτσα άρα τα ξεπλένουμε καλά. Χρησιμοποιείστε το μείγμα μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, η σόδα σε οποιαδήποτε μορφή δεν θα πρέπει να είναι συχνή και εκτεταμένη, αφού μακροπρόθεσμα, το όξινο ανθρακικό νάτριο που περιέχει μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.
Γενικά να θυμάστε:

  1. Να πίνετε πολύ νερό μετά από φαγητά(κόκκινο κρασί, καφέ, αλκοόλ, τσιγάρο) που μπορεί να προκαλέσουν κιτρινίλες ή προτιμείστε το μαύρο ή πράσινο τσάι, που δεν βλάπτει το σμάλτο και περιέχει μια μικρή ποσότητα του φιλικού στα δόντια φθορίου.
  2. Να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα και να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα!

Κλείνοντας, να τονίσουμε πως καμία φυσική μέθοδος δεν μπορεί να αντικαταστήσει την περιποίηση των δοντιών από τον οδοντίατρο. Το τσεκάπ τους είναι αναγκαίο σε τακτά χρονικά διαστήματα! Ελπίζω οι συμβουλές αυτές να σας βοηθήσουν!

Ως τα επόμενα μυστικά μας, σας φιλώ γλυκά!
Πανωραία

2 σχόλια:

  1. Πανωραια πολυ καλες οι προτασεις σου! Εκανα αυτο με το αλατι και το λεμονι... και ειδα μια αλλαγη προς το καλυτερο!
    συνεχισε να μας δινεις ιδεες ευκολες και οικονομικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ιωάννα για τα καλά σου σχόλια!!Χαιρομαι που τα δοκιμάζετε! Περιμένω πάντα τα σχόλιά σας και τις ιδέες σας!

      Διαγραφή