Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας φυσικά!

Τα μαλλιά μας είναι κορώνα στο κεφάλι μας! Είναι βασικό πέρα από τα καλά σαμπουάν που χρησιμοποιούμε, να τα φροντίζουμε με μάσκες που θα τους δώσουν έξτρα λάμψη, θρέψη και ενυδάτωση. Δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο κατάστημα με εξειδικευμένα προϊόντα. Μία βόλτα μέχρι την κουζίνα σας αρκεί!
Πάμε να δούμε φυσικές μάσκες 100%:

  • Γιαούρτι και λεμόνι: Ότι πρέπει για λιπαρά μαλλιά! Χτυπάτε 5 κ.σ. γιαούρτι και 5 κ.σ. χυμό από λεμόνι. Απλώνετε στα μαλλιά για μισή ώρα και μετά λούζεστε κανονικά.
  • Ελαιόλαδο: Δεν υπάρχει πιο μαγικό προϊόν από αυτό. Ένα ακόμα θαύμα της φύσης. Κάνει εξαιρετική δουλεία στην υγεία των μαλλιών. Προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη! Απλώνετε λάδι στα μαλλιά σας και τα τυλίγετε σε μία ζεστή πετσέτα. Αφήνετε για μία ώρα. Το καλύτερο βέβαια είναι να κοιμηθείτε έτσι. Λούζεστε πολύ καλά.
  • Μπύρα: Ανακατεύετε 30ml μπίρα με ένα αυγό και τα απλώνετε σε βρεγμένα μαλλιά έπειτα από 20’ τα ξεβγάζετε. Με αυτή τη μάσκα δυναμώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά
  • Ελαιόλαδο και αυγά: Χτυπάτε σε ένα μυξεράκι 5 κ.σ. ελαιόλαδο κ 2 ωμά αυγά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνετε σε στεγνά μαλλί, τυλίγετε με μία ζεστή πετσέτα  και αφήνετε για μισή ώρα. Ξεπλύνετε πάρα πολύ καλά και κατά προτίμηση, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν με έντονο φρουτένιο άρωμα!
  • Ελαιόλαδο-μπανάνα-αβοκάντο-ασπράδι: Χτυπάτε 2 ώριμα αβοκάντο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μία μπανάνα και ένα ασπράδι. Απλώνετε την κρέμα στα μαλλιά και κάνετε μασάζ. Αφήνετε για τουλάχιστον μισή ώρα. ξεπλύνετε πολύ καλά. Το μαλλί σας θα είναι πιο μαλακό από ποτέ.
  • Ελαιόλαδο και μέλι: Ανακατεύετε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και 3 κ.σ. μέλι. Απλώνετε στα μαλλιά και κάνετε μασάζ στις άκρες και στο υπόλοιπο της κεφαλής. Αφήνετε για μισή ώρα του΄'αχιστον. Ξεπλύνετε πολύ καλά! Προσέξτε να φύγει καλά το μέλι!
  • Μέλι και γάλα: Αναμίξατε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι γάλα και στη συνέχεια κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας από τη ρίζα ως τις άκρες. Αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαμπουάν.
  • Κονιάκ και κρόκος: Αναμίξατε ένα κρόκο αυγού με 3-5 κουταλάκια του γλυκού (ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας) κονιάκ και εφαρμόστε το στα μαλλιά σας. Αφήστε το για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αφού τα ξεπλύνετε από την μάσκα, πλυθείτε κανονικά! 
  • Ξύδι: Αν θέλετε να λάμπουν τα μαλλιά σας, στο τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποιείστε ξύδι.                                   
Δεν χρειάζονται λοιπόν χρήματα και ακριβά προϊόντα για να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας! Δοκιμάστε τις μάσκες και δε θα χάσετε!
Σας φιλώ,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου